full screen header

Dagen före dopparedanÄr det ett rent nöje att slå in julklapparna eller är det rena mardrömmen? Jag är klar med mina juklappr i tid i år men är ändå inte slått in en enda julklapp. Min lillesyster tycker det är så kul att slå in så hon fick göra det i år, men jag tycker det är kul att slå in julklappar trots att man inte är sådär jätte duktig på det, hehe! 
 
Adventsljusstake VS julstjärna? Ljusstake, tycker det är så himla fint
 
 
 
Vad dricker du helst till julmaten?  Julmust, finns det någonting annat att dricka? Kan inte komma på att vi serverar någonting annat än julmust på vårat julbord. 
 
Har du en äkta gran eller kör du på plastgranen? Äkta, äkta och åtrerigen äkta! Finns inge bättre än gran lukten, det doftar verkligen jul! Sen att vi (förutom i år hehe) alltid brukar plocka vår egna gran. Det har varit en tradition att hela familjen tar fyrhjulingen ut på vår mark och hugger en gran, grillar korv och umgås. 
 
Dröm julklappen i år? Bra fråga, har inte önskat mig någonting annat än ett par frilufsbyxor från fritidsfrabriken. Men annars en extern hårddisk eller flytta hemifrån saker. 
 
 
 
Vad får absolut INTE hända på julafton? Om man bortser från trafikolyckor eller andra skador så vore det inte kul om maten blir förstörd, bränd eller liknande. Eller tänk om granen tar eld! Usch, hahah!
 
En jultradition du vill slopa? Aladin och Paradis asken, finns knappt någon god choklad i askarna men ändå köper vi dom. 
 
 
Vilken/vilka doft/er påminner om julen? Nybakta pepparkakor, gran doften och lussebullar.
 
Du får välja två temafärger att inreda julen med, vilka färger blir det? Silver och röd, jag och min lillasyster försökte få familjen att slopa allt fint (läs gräsligt) julpynt som vi barn har gjort i lågstadiet. Hahah! Men lite gulligt är det när mina små bröder kommer hem med pynt som de gjort i skolan.
 
 
 
Marabou chokladhus VS pepparkakshus? Vi gjorde ett pepparkakshus nått år, efter de blev de inge mer. Smällt socker överallt, klet och trasiga bitar. Nej, föredrar nog inget. 
 
Var ska du fira jul i år? I år blir det första gången på länge som julafton kommer vara någon annanstans än hemma eller hos farmor och farfar. I år firar vi hos vår morbror tillsammans med mormor och morfar. Ska bli himla mysigt. Sen på juldagen blir det lillajulafton hemma hos oss tillsammans med farmor och farfar.
 
 
Det bästa med julen är? Att allt blir så himla mysigt, till och med att komma in och frysa är mysigt för då kan man göra någonting varmt att dricka, tända ljus och mysa ner sig med massa filtar och kolla på film. Sen att vi samlas allihopa, äter god mat och har de trevligt tillsammans med släkten. 
 
Bilderna är iifrån igår när vi pyntade granen
 
Julklappar familj familjen jul julgran julgranskulor
5 kommentarer
Rebecca Adnell

Så mysiga bilder Nora!

Sara Ekman

Kul lista :)

Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG

Vilka härliga julbilder och så roligt att läsa! :)

my

Mysig lista och härliga bilder :D

Carolina Thoor

Härligt att du också gjort den här listan :D

Sv; jag svarade försent eftersom att jag ser nu listan på din blogg men SJÄLVKLART fick du ta den!!

God jul!