full screen header

En julig listaVad framkallar mest julstämning? Snö, utan snön så vore det absolut ingen julstämning alls. Minns några tidigare år när vi hade en grön julafton, hade noll julstämning den julen. Men förutom snön så är det adventspyntet som gör så jag får julkänsla, och granen!!  Allt som hör julen till kan man kanske säga, haha!

Favorit-julfilm? Nu måste jag verkligen fundera, vilka julfilmer finns ens? Hm, ensam hemma är gansk rolig men en film som följt med sen jag var liten är Musses Jul. Minns så väl när vi var små och satt och tittade på den. 

Pepparkakor eller lussebullar? Självfallet lussebullar. Finns nog ingenting som jag tycker om, förutom farmors sörbullar (MUMS),i fika väg, så mycket som lussebullar. Tänk er en saftig och nybakad lussebulle med mycket saffran!

 
 Bild från www.lilvienna.com

 

Glögg eller julmust? Väldigt svår fråga, säger jag och sitter här med en mugg med glögg i, tredje koppen för idag, haha! Nej men jag vet inte riktigt där, tycker om båda. Men glögg tycker jag mer om när man fryser och julmusten till maten. 

Plastgran eller äkta? ÄKTA!! Vi har ALDRIG haft en plastgran, aldrig. Kommer aldrig ha en platsgran för den delen heller. Granen är så otroligt viktig för mig, doften, ljusen och pyntningen. TRADITION 

Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? Jag är ganska mätt på julen när den väl är över, eller i allafall på julmaten. Vi firar ju både julafton och juldagen så blir två julaftonar och efter det är man ganska nöjd. 

När vill du att första snön ska falla? Absolut innan första december, inte ett dugg senare! Jg tycker om snön så otroligt mycket så för mig får den gärna komma till första advent eller tidigare, hellre snö och nån minusgrad än lera och plusgrader.

När är det dags att pynta? Adventspyntet ska vara uppe innan första advent, sen själva julpyntet några dagar till två veckor innan? Hemma hos oss är det granen som kommer upp sist. 

 

 Granbilden är från bykiki.damernasvarld.se - Bilden på hyacinterna är från www.lisbet-e.net
 

 

När öppnar du dina julklappar? Det beror på hos vem vi firar julafton hos, men oftast brukar vi se på kalle anka och äta middag samtidigt, sen går det en stund och efter det är nog klockan runt 18 och då är det dags för julklapparna.

Kan du komma på något negativt med julen? Inte just med min jul men jag vet så många som gruvar sig över julen på grund av olika anledningar, exempelvis alkohol. Julen är till för barnen och att familjer ska samlas och umgås, alkohol ska inte vara med i bilden, speciellt om det finns barn! 

Vilken doft framkallar mest julkänslor? Granen och kanel tror jag. 

Vad är det viktigaste med julen? Julmaten och själva sällskapet. Att kunna samla hela släkten, äta god mat och bara ha det trevligt tillsammans, det är viktigast för mig. 

 

 
advent foto jul julgran jullista jultips
6 kommentarer
Jennifer

Mysig lista :D

jessy

Super roligt att läsa :D

Amanda

Åh vilken mysig lista!<3

josefine

vilka fina bilder! Håller med, snö gör så man får mer julkänsla. Inte regn, grått och muligt!

Gabriella

Åh så mysigt inlägg!! Kram

Karin

Så mysig lista & bilder. Får verkligen julstämning av den. :)