full screen header

Fashion StillebenInlägget innehåller adlinks!
Halsband från Snö Of Sweden  - Estée Lauder Foundation här - Dolce & Gabbana Parfym här - Glasögonen här - DW Klockan här 
 
Höll på att storstäda mitt rum när jag hittade en gammal vit tapet som jag tidigare använt som fotobakgrund. Blev lite sugen på att ta tillvara på ljuset utifrån och bestämde mig för att fota lite stilleben. Några av dessa produkter har ni sätt i tidigare inlägg men här ser ni även några nya. Jag har försökt hitta så många produkter som möjligt att länka till men några hittar jag inte. Örhängena kommer jag inte ihåg vart de är ifrån och Shecell ansikskrämen är inte ens ett svenskt märke så hittar ingen bra återförsäljare. 
 
 
Tips när man fotar stilleben! Jag brukar först och främst välja en färgnyans som passar ihop, denna gång blev det silver, svart, och lite guld. Sen ljuset. Har vi naturigt ljus som i detta fallet eller måste en använda lampor/blixtrar. Blir det starka skuggor använd reflexskärm eller något annat som kan reflektera ljus! Vit eller silver brukar fungera bra eftersom det reflekterar kallt ljust.
 
Fotar man ovanifrån så lägg produkterna ner och försök hitta en så bra placering som möjligt, se till att allt är rakt eller överdrivet snett, små snea produkter blir oftast inte så fint. Lek med olika vinklar, prova uppifrån, från sidan och viseversa. Egentligen finns det inge rätt och fel!
 
Redigerar man bilderna så glöm inte bort att ta bort störande föremål som har hamnat i bild av misstag. I photoshop finns det ett jättebra och enkelt verktyg, smart lagningspensel, välj passande storlek på penseln och klicka bara på damet eller smutset som ska tas bort. För större föremål eller om bakgrunden är för liten så använd klonstämpeln i stället. Det har jag gjort på den vänstra bilden ovanför. Bakgrunden var inte tillräckligt stor så man såg en del av mitt rum i bakgrunden, inte snyggt! 
 
 
Dolce & Gabbana Estée lauder parfym skönhet smink snö of sweden stilleben
5 kommentarer
cecilia

såå mycket fint!! :)

Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG

Så bra inlägg och tips! Fina bilder! :)

Johanna Utterberg

Vilket bra inlägg och vackra bilder! :)

Josefine

Så mycket fint! :)

Carolina Thoor

Riktigt fina bilder blev det tack vare bakgrunden. Jag brukar alltid försöka att få till fina bilder, men oftast förgäves så att jag har nu börjat sluta med det haha :D man blir annars så besviken!

Sv; ja, det är det faktiskt :D roligt att du fått porslin i julklapp!