full screen header

Norge 2017 
Under 2017 har jag varit i Norge under två tillfällen. Första gången var till Trondheim tillsammans med min syster och den andra var till Geiranger & Trollstigen tillsammans med min pojkvän.  I det här inlägget tänkte jag att ni ska få följa med på en spontan resa till Norge och Geiranger inklusive några fler ställen som vi besökt på vägen. Första augusti 2017 bar vi iväg mot Norge.
 
 
Denna bild är tagen precis när vi kommer in i Stranda kommun och wow vilken vy det var. Svårt att ta in det själv att man besökt platser som denna. 
 
 
Vi kom fram till Geiranger ganska sent och fick se en himla fin solnedgång på den fina utkiksplattsen intill Geirangerfjorden. Bilden till höger är tagen uppifrån Dalsnibba men kommer till det lite senare. 
 
Eftersom vi inte visste när eller om vi skulle komma till Geringer samma dag som vi åkte hade vi inte bokat något hotell eller liknande, väl framme inser vi att vi har ingenstans att sova eftersom allt redan var fullbokat. Vi hade inte bokat något rum eftersom vi inte visste när vi skulle åka till norge. Väldigt smart av oss. Vi gav oss ut och letade, kom till massa små byar som låg på vägen mot Eidsdal men hittade inget, sista färjan över mot Valldal hade även gått. Vi bestämde oss efter någon timmes letande att stanna på en parkeringsplats intill några andra campare och deras husbilar, själva sov vi i bilen den natten. Spännande,trångt roligt och lite läskigt. 
 
 
Dagen därpå bestämde vi oss för att åka upp på Dalsnibba som är en utkiksplats på bergen ovanför Geiranger. På bilden ovan ser ni den slingriga vägen ner till Geiranger. Vilken utsikt! Besöker ni Geiranger ska ni absolut åka upp på Dalsnibba, ni vill inte missa det! 
 
Andra dagen åkte vi mestadels bil. Vi försökte även hitta ett bra ställe att sova på men vi hade ingen plan på åt vilket håll vi ville åka och inte ville vi boka hotell alldeles för tidigt heller. Men tillslut bestämde vi oss för att åka till Innvik då det fanns ett ledigt hotell där, inte en natt till i bilen tänkte vi. Väldigt mysigt hotell intill en fjord. Under kvällen var vi ute och åkte bil, kikade på området och hamnade i Utvik. Där hade det varit översvämning och nästintill allt var förstört. Vägen mot Breim och Byrkjelo var helt förstörd, hus var förstörda och det var nästan overkligt att se. 
 
 
Vänster Trollstigen - Höger vägen ner till Geiranger
 
Tredje dagen, som även blev den sista i Norge. Vi vaknade upp i våra sköna hotellsängar, duschade och åt frukost. Lite besvikna på frukosten gav vi oss iväg, men vart hade vi inte bestämt oss för. Försökte handla på den lokala matvarubutiken men dom tog inte våra visakort, typiskt. Efter ett tag så kom vi på den briljanta idéen att åka till Trollstigan. Varför inte tänkte vi, ett måste liksom! Bilen styrdes mot Stryn vidare mot Hellesylt och sen till stranda där vi tog färjan över till Liabygda, sen fortsatte vi mot Trollstigen.
 
En miss som vi gjorde var att inte stanna på utkiksplatsen/hotellet uppe på toppen av Trollstigen. En annan var att vi kom från fel håll. Eftersom vi kom från Stranda/Geiranger så åkte vi neråt, vilket gjorde att vi knappt såg någonting. Lyckades få en bra bild där man ser lite av vägen ( den till vänster där uppe). Men utöver våra missar var det otroligt häftigt och vackert att uppleva Trollstigen, ett måste i Norge! 
 
Nästa Norge inlägg blir om resan till Trondheim!
dalsnibba geiranger norge trollstigen
4 kommentarer
Jessica Högberg

Vilken resa och vilka bilder! Åkte motorcykel på trollstigen för många år sen, riktigt vackert=)

Svar: vilken upplevelse :D
Nora Bååth

Katta Bucketlife

Alltså WOOOOOOW! Har haft Geiranger på min bucketlist ett tag och nu blev jag verkligen ännu mer sugen. Vilka vyer! Och vad fint du fångat dem! Berg alltså <3

Svar: Tack så mycket! Ångrar absolut inte att vi åkte till Geiranger, så himla lydigt och vackert!
Nora Bååth

Jeanette

Jag var där för några år sedan och jag blev som du helt tagen av naturen. Helt sjukt att vi har något så mäktigt i vårt grannland!

Svar: Helt sjukt vackert! Men själv känner jag att man blir lite hemma blind, naturen här är även den lika fantastisk :D
Nora Bååth

Cilla

Norge är som en drog :) så fint :)