full screen header

Pepparkakor och fint ljusEfter lite inspiration på pinterest så bestämde jag mig för att jag ville fota stilleben. Enda som jag ville ha med var glasierade pepparkakor. Gjorde min egna glasyr och satt mig sedan ner och försökte få till någonting fint. När alla pepparkakor var klara ställer jag in dom i frysen för att glasyren skulle stelna. Vad händer om inte hela tallriken med alla pepparkakor ramlar ner från hyllan. Glasyr över hela frysen. Ville ge upp. Tog glasyren och några nya pepparkakor och bara ringlade glasyren över. Till slut blev det faktiskt bra. Allt detta för några bilder
 
 
Visst blev dom helt okej fina? Hade egentligen planer på att göra prickar över hela pepparkakorna, längst kanterna och att det skulle rinna glasyr från övre delen på pepparkakan men det gick ju åt skogen när jag ställde in dom i frysen.
 
 
På vår alltan har vi extremt fint ljus nu under vintern, frosten på rutorna och det kalla ljuset är perfekt att fota i. Använde även en reflexskärm för att skuggorna blev en aning skarpa men annars så behövs det ingenting. Älskar naturligt kallt vinterljus!
 
Receptet på glasyren
- En hel äggvita
- 4dl florsocker
- 1 tsk ättikasprit
 
Vispa ihop allting med hjälp av en elvisp. Vispa tills glasyren börjar bli lite hårdare. Vill man göra någon annan färg än vit så använder man bara lite karamellfärg/hushållsfärg. Går snabbt att göra! För att spritsa ut glasyren tog jag bara en vanlig fryspåse som jag gjorde ett litet hål i. Gick bra men rekomenderar att man använder en vanlig sprits om man är lite ovan precis som mig. 
 
Nu ska jag göra mig en kopp med varmchoklad och äta någon pepparkaka. Mums!
 
 
glasyr jul jultips kristyr pepparkakor
0 kommentarer