full screen header

Mina inspirationskällor - Instagram 
 
Vart du hittar dina samlingar / mitt feed

Tänkte göra en ny "serie" här på bloggen, nämligen mina inspirationskällor. Jag vet hur svårt det kan vara att få inspiration, spelar ingen roll om de är en fotografering eller bara någonting annat. Ibland sprudlar man inte av massa idéer utan behöver hitta inspiration. Och vart kan man hitta den? I denna serie så kommer jag ta upp mina inspirationskällor, hur jag använder mig av dessa, hur jag sparar idéer och framförallt hur jag hittar de.

I det första inlägget av denna serie så kommer jag ta upp hur jag använder mig av instagram för att hitta och spara inspiration. Jag komma ta upp fördelar och nackdelar med instagram och dela med mig av mina favoriter. 

 

 
Mina samlingar

När jag hittar en bild som jag tycker om på instagram så använder jag mig av instagrams egna spara verktyg. De gör så att man sparar instagrambilden i appen. Super smidigt. Förr screenshotade jag bara bilden men de var så krångligt att göra album, leta upp bilderna och dela upp de i olika mappar, beroende på bilderna. Så nu när du kan spara bilderna direkt i appen och lägga de i olika "samlingar" så har du all inspo på samma ställe.

+ Allt samlat på instagram

+ Inge letande i bilder längre

+ Du kan kategorisera bilderna beroende på vad du vill spara. Mat, foto, porträtt, landskap osv.

- Saknar att kunna spara ner instagram bilden, så att den sparas i "original storlek"

+ Du hittar tillbaka till kontot som lagt upp bilden, på detta viset kan du hitta fler att följa men även andra bilder.

Någonting nytt hos instagram är att du inte bara kan följa konton utan nu kan du följa olika hashtags. Vilket är perfekt. Alla bilder som ligger under hashtagen kommer upp i ditt vanliga feed. Du får inspiration och hittar flera nya konton. Win win till alla!

Hur spar jag en bild till mina samlingar? Det är jätteenkelt! Har du sätt den lilla flaggan som finns under varje bild? Klicka på den när du vill spara en bild till en samling. Skapa sedan en samling som du döper till någonting passande, lägg sedan alla bilder som du gilla i den samlingen. Det går att göra hur många olika samlingar som helst. Jag har exempelvis en samling som heter "efterlikna" det är bilder som jag ska använda till ett kommande projekt där jag ska efterlikna andras bilder fast med en egen tusch!

 

 
bloggtips fler följare inspiration inspirationskällor inspo instagram
0 kommentarer