full screen header

Jag öppnar egen webbshop! 
 

Ni läste rätt! Inom en snar framtid kommer jag att öppna min alldeles egna webbshop. Detta är någonting som jag har drömt om väldigt länge, att kunna öppna min egna webbshop där mina egna bilder kommer säljas! Denna dröm kommer till tack vare mitt gymnasiearbete som jag håller på med för fullt, det kommer inte bara bli en fotobok utan den kommer säljas på min webbshop tillsammans med bilderna i boken. Längtar tills jag äntligen öppnar den!

Till en början kan jag avslöja att det kommer komma fyra stycken posters med landskapsmotiv, bilder i från Hälsingland. Dessa bilder kommer säljas i tre olika storlekar, A4, A3 och 50x70cm. Av A3 och 50x70cm finns det bara ett begränsat antal!

Just nu väntar jag på att provpapperna ska komma till mig, ska bestämma mig för glansigt eller matt papper, vilket sorts papper och hur många upplagor de ska tryckas i. Sen ska allting fotas :D

Kommer hålla er uppdaterade genom att skriva in dig på mitt nyhetsbrev här eller kommentera det här inlägget så lägger jag till dig!

 

 

Två favoriter 
 

Hemma igen efter en lång dag på vift! Redan vid halv nio i morse satt vi i bilen på väg till vår syster i Delsbo. Det var jag, mamma, min lillasyster Klara, en av våra småbröder Oskar och våra två hundar, Blixten och Dalton. Jag har hunnit fixa lite bilder till mitt gymnasiearbete och så har vi mest bara umgåtts. Dagens flygtur med drönaren gick inte alls som planerat, en av proppellrarna hade gått av vilket jag missade helt så drönaren flög inte som den skulle. Den körde rakt in i mig så jag gick propellrarna i handen, blev några sår men de läker nog ihop ganska fint. Slutade med att jag fotade bilderna med min vanliga kamera i stället, haha!

En annan sak, som är mycket roligare! Oskar, vår minsta lillebror älskar verkligen hundarna. Känner inget barn som är så lugn och kärleksfull som han mot hundarna <3

 
 
 
 

Mitt älskade Hälsingland 
 

Äntligen får jag visa bilderna från Fredagens flygtur. Är faktiskt riktigt nöjd med dessa bilder och har redan valt ut vilka som ska presentera Arbrå/Flästa i min bok om Hälsingland. Under Tisdagen satte jag med de första sidorna i boken och bestämde vilka platser som jag vill ha med i min bok. Det är platser som jag tycker representerar Hälsingland, utöver Arbrå/Flästa så är det bland annat Delsbo/Friggesund och Järvsö. Känns så himla spännande, jag ska göra min första egna bok!

Det som jag har kvar just nu är att fota en hel del olika platser, redan i morgon beger jag mig ut till Söderhamn för att fota bilder till sidorna om Söderhamn och Ljusne. Förutom att det ska tas en massa bilder så måste jag skriva texter om varje plats. Exempelvis vad som gör just Söderhamn och Ljusne så unikt för Hälsingland. Sen ska det väljas papper till sidorna, här är jag helt loost. Måste prata med lite olika tryckerier och se vad som finns. Men till sommaren ska allt vara klart!!

 

 
 

Under tiden som jag har hållit på att fota till mitt gymnasiearbete så har jag fått in en del frågor om just drönarflygning, så idag tänkte jag försöka svara på era frågor!

Vilken drönare använder du? Jag använder en DJI Phantom 3 standard. En ganska stor drönare med en kamera som filmar/fotar i 2.7k.

Får jag flyga överallt? Nej, men nästan. Det finns speciella regler vad gäller flygning av drönare och på vilka ställen du får och inte får flyga på. Du får inte flyga inom säkerhetszoner, vilket kan vara flygplatser och militärt/skyddat område men vill du läsa mer så hittar du mer info på Transportstyrelsen.se eller lantmäteriet.se

Behöver man tillstånd för drönarflygning? Både ja och nej. Du behöver tillstånd för att flyga inom de "förbjudna zonerna" men annars är det fritt fram att flyga. Tänk på att du inte får flyga över stora folkmängder, djur eller liknande.

Får jag lägga upp bilderna på internet? Ja, men det krävs tillstånd ifrån Lantmäteriet för att få publicera/visa de för någon. För att få tillstånd gör du en anmälan om att du vill skicka in filer, du fyller i en blankett (på internet) och skickar in den. Sen får du tillgång till deras filstick och du kan nu skicka in dina bilder för godkännande. När bilderna är godkända är det fritt fram att publicera bilderna.

Vill du läsa på mer om drönar och drönarflygning så gör du det här