full screen header

Att tjäna pengar på sin blogg 

Jag har tidigare skrivit några liknande inlägg om hur man kan tjäna pengar på sin egna blogg men eftersom detta är ett så pass efterfrågat ämne så tänkte jag ta upp det ännu en gång. Kommer även lite tips om hur man kan tjäna pengar på sina andra sociala kanaler utöver bloggen.

Affiliatelänkar: Dessa länkar har ni nog sätt på min och många andra bloggares bloggar, stora som små. Affiliatelänkar eller betallänkar som man även kan kalla det är helt enkelt länkar som du får betalt för. Det finns två typer av länkar klicklänkar, där du tjänar pengar per klick, kan vara allt från några ören till någon krona eller salelänkare, här får du en viss provision på ett köp som görs via dina länkar. Ex. om någon klickar sig in på min länk som är en salelänk, köper du för 100kr så kommer jag få en viss procent av summan. Dessa länkar funkar även toppen på instagram eller snapchat! Både i story och i bion.

Tips på företag som använder sig av affilliatelänkar är: Stylewish.me , Adviralmediametapic eller tourn

Samarbeten: Här gäller det att man samarbetar med rätt företag och med rätt menar jag ett företag som du tror på och verkligen tror på. Att göra reklam för företag som du inte tycker om eller liknande är absolut inte bra för ditt varumärke. Det gäller även att stå på sig, din kanal kan vara otroligt viktig för företagen så våga ta betalt. Du ska inte ha betalt i produkter utan i pengar.

Sponsrade inlägg: Lite som ovan men via Ex. Tourn så kan man få välja att skriva om olika företag mot en viss summa. Du skickar in en ansökan via tourn till företaget som vill köpa ett inlägg och väntar sedan på svar om de vill synas på din blogg eller ej.

Reklambanners: Detta är reklamen som du ser runtom bloggen, i mellan inlägg och ofta ovanför headern. På nouw kan alla bloggare tjäna pengar på banners. Du som bloggare får 1,1 öre per sidvisning som ser dessa banners. Ett annat sätt som du kan tjäna pengar på via banners är om någon klickar på bannern eller om de gör ett köp via den.

Jag hoppas att ni fått stor nytta av detta inlägget. Alla bloggare/instagrammare/youtubers kan tjäna pengar på sina kanaler. Glöm inte att läsa på lite regler när det gäller annonsmärkningar på bloggar, som ni ser högst upp i mitt inlägg så står det "Inlägget innehåller betallänkar" detta måste stå med eftersom denna länken är en betallänk, det betyder som sagt att jag tjänar pengar på länken OM ni klickar på den.

 
affilite bloggtips länkar samarbeten tjäna pengar på din blogg
0 kommentarer