full screen header

mitt 20172017, ett år med både skratt och tårar. Detta blir nog mitt ärligaste inlägg hittils.
 
Januari
Börjad året 2017 med att hänga med pappa till skogen, blev några helger på rad och tycker det är otroligt mysigt att spänndera tid med min pappa och göra någonting tillsammans som vi båda tycker är kul Jag kanske mest var ivägen när jag sprang och fotade men när vi väl hjälptes åt så tror jag att han var otroligt glad att ha med mig! 
 
 
 Mars
Under mars månad hade vi kommit igång helt med teatern, även fast det var någon månad till premiär så var det mycket jobb! Tillsammans med klassen så var vi på Järvso, besökte parken och föreläste (!) Vi hade som uppdrag i vår estetiska kommunikations kurs att göra en föreläsning om sverige för nyanlända, mycket spännande! 
 
 
Maj
Här börjar en period av både skratt och en hel del tårar. Första maj hade vi premiär av teatern. Min första teater uppsättning någonsin och teatergruppens första turne. Allt var nytt, all press innan och sen en tuff vecka av teater föreställningar. Vi hade så jävla kul men vi var lika glada att veckan var över när vi hade vår sista föreställningi Delsbo under lördagen. 
 
Under den här preioden så hade jag det ganska kaosat känslomässigt, måde inte sådär jättebra och jag och min pojkvän gjorde slut. Vi blev snabbt tillsamman igen men under den här perioden hade vi det inte alls bra i vårt förhållande pågrund av saker som hade hänt tidigare. 
 
 
Juni
Juni kom och det var dags för ett efterlängtat sommarlov, efter tuff vår var äntligen sommaren här. Det började inte alls bra, jag och min pojkvän gjorde återigen slut. Det som hade hänt tidigare kom ikapp och vi kände att det inte funkade. I samma veva åkte jag till min syster och det behövdes verkligen, jobbade lite med att fota hästtävlingar och kom på banan igen, Under denhär tiden hade jag och min pojkvän väldigt mycket kontakt, pratade och rädde ut saker och ting. Vi bestämde oss för att försöka igen och har nu rätt ut allting som hände och det är jag otroligt glad över. Men såhär efteråt känner jag att det var bra att vara ifrån varandra. 
 
 
Juni
i Juni så hade jag även mitt första sommarjobb via kommunen, var på ett dagis och jobbade två veckor. Midsommar kom och jag tror att jag aldrig haft så kul tillsammans med min släkt. Aldrig skrattat så mycket och att jag fotade och filmade under midsommar var pricken över i:et, så kul att kunna titta tillbaka! Avslutade midsommar kvällen med att grilla korv men min pojkvän och en vän. 
 
 
 
Juli
Nu började de riktigt bra månaderna. Min pojkvän fyllde 20 år, vi spelade "Med andra ord" och hade det bra, dagen efter for vi tillsammns med några vänner till Hylströmmen (Norrlands största vattenfall?)
 
Jag och min stora syster bestämde oss för att ta en tripp till Norge och staden Trondheim. Vi besökte minst tre stora vattenfall, två utanför åre på vägen upp och sen Njupeskär när vi var tillbaka på svensk mark igen. Trondheim är verkligen ett super tips om ni vill se Norge men samtidigt få lite stadsfeelings. Och gå i staden!! Gå även ut till havet och ta promenad vägen! 
 
När jag kom hem igen så cyklade jag en hel del, jag och min pojkvän tog cyklan och cyklade från Arbrå till Orbaden där min familj hade vår husvagn.  Vi var upp på Järvsöklack och tog häriga skogspromenader med Blixten.
 
 
Augusti
Efter lite tänkande så bestämde jag och min pojkvän att vi skulle åka till Norge tillsammans. Utan planering på datum, vart vi skulle och vart vi skulle sova åkte vi den första augusti mot Geiranger. Vill ni läsa om hela den upplevelsen så kan ni läsa mer här . Men wow vilket land! Det kommer absolut bli fler men lite mer planerade norge resor i framtiden! 
 
Augusti bjöd även på hyfsat väder, mycket korvgrillning, inget badande men ändå mycket skratt! 
 
 
 
September
Hösten var här och jag fyllde 18 år, sjukt! Fotade min lillebror Oskar en hel del. Vi följde med mamma till jobbet och kollade på lite ungdjur (kor) Hästen jag rider stallades upp på ett nytt stall och spenderade mina lediga fredagar på hästryggen. Skrev in mig på körskolan också, sådär alleles för sent, eller om det var i oktober? Minst inte haha! Sålde min Canon 7D och köpte mig en Canon 5d mk ii
 
 
Oktober
Oktober kom och mamma fyllde 40 år och min älsta syster fyllde 20 år. Var mycket ute i skogen med Blixten och mamma, vi plockade svamp och tog långa promenader. Började även smått filma. Fotade även en hel del astro foto och dessa bilder nedan är tagna på ett ställe som jag länge hade velat fota på och till slut blev det av.
 
Under oktober så tog jag även emot mitt mest betalda fotojobb, skrev och skickade iväg min första faktura!! Justja, i oktover köpte jag även min lilla Sony RX100 mk iii, som jag sedan sålde för att jag använde den för lite.. Bra köp! 
 
Även i Oktober blev det en hel del korvgrillning, då uppe på Orfa som är ett av mina favorit ställen här omkring i Hälsingland. Kan även flika in och säga att korvgrillning är min och min pojkväns sörsta hobby tillsammans, haha! Avslutade oktober med att spendera dagen på ORbadens spa tillsammans med min bästa tjejkompis, fick detta av henne och min pojkvän i 18, års presten. 
 
 
 
November
Pappa fyllde år i början av November och i samma veva var det fars dag. Den efterlänktade snön kom även i November och återigen blev det en hel del korvgrillning tillsammans med familjen. Den 29 November klarade jag även körkortet!! Som tidig julklapp fick familjen ett nyttillskott. Nämligen Dalton som är en treårig Rottweiler/dobberman korsning.
 
 
December
Första advent kom och julen närmade sig med stora steg. Slutade med p-piller, bästa jag någonsin gjort och bytte till en kopparspiral. Min lillasyster fyllde 15 år och några dagar senare klarade hon moppeprovet, så stolt och glad! En speciell uppersittarkväll och en julafton som firades på ett helt nytt ställe med familjen, juldagen blev det återigen ett julfirande med ännu mer mat. Hade även en toppen rolig juldagskväll tillsammans med vänner, drack goda drinkar, spelade "Med andra ord" och andra roliga sällskapsspel, avslutade med att gå ut. Nyår spenderades hemma hos min pojkvän tillsammans med hans familj, vi åt god mat, spelade kort och chillade. 
 
 
 
Då var detta året slut. Lämnar det gamla och siktar framåt på ett nytt spännande år. Har mycket roligt framför mig och hoppas att året blir lika bra som 2017 slutade. Har lärt mig en hel del under 2017, både bra och dåliga saker.
2018 bjuder på massa skojigheter så som, teater föreställningar, studentvecka, studenten!! , ska skaffa min första riktiga jobb, hoppas på att kunna köpa bil och kanske flytta hemifrån. Låt 2018 bli ett bra år! 
5 kommentarer
Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG

Vad kul med tillbaka blickar! :)

Cattis

Jättefina bilder och roligt att läsa om året som gått :) Kolla gärna in min blogg, morsanstips.blogg.se // Cattis

Amanda

Så roligt inlägg, alltid kul med tillbakablickar <3

Tess

Så många härliga bilder! :)

Maria Linnea

Det låter som om du haft ett bra år! :) Och väldigt fina bilder från Norge!