full screen header

Kyckling och currygryta



 
 
Att komma på nya goda maträtter varje dag är inte det lättaste, så därför tänkte jag dela med
mig av enkla recept här på bloggen. Jag gör det här för att kunna inspirera er till att prova på
nya maträtter som ni kanske inte provat eller bara ändra lite bland era egna recept, sen för min
egen del. Så enkelt att gå tillbaka i arkivet och få inspiration till maträtter när man inte har en
aning om vad man ska laga.
 
Igår lagade jag en kyckling och currygryta! Hade köpt färdig currysås men ville göra kycklingen
i ugnen så trodde såsen inte skulle bli sådär krämig och god. Tur vi bor granne med Ica! Köpte 
créme fraiche och gjorde min egna currysås, super enkelt och gott! 
 
Det du behöver för två personer + matlådor är
- två kycklinglår ( beroende på storleken ) 
- 3dl av valfritt ris
- 3dl créme fraiche
- Salt, peppar och curry
- Sallad efter smak
 
Stek kycklingen så den får lite stekyta, krydda med valfria kryddor. Jag valde salt, svartpeppar och
curry. Stek i mycket smör eftersom den kan blandas i såsen sen. Medans kycklingen ligger i
stekpannan börjar man med såsen, som består av créme fraiche, salt, peppar, curry och steksmöret. Blanda 
efter vad du tycker blir gott. När såsen och kyclingen är klar lägger du de i en ungsäker form, dela
gärna kycklingbitarna om de är stora. Ungnen bör vara på ca 175-200 grader. Låt stå i ugnen i ca
10 till 15 minuter beroende på kycklingens storlek. Under tiden kycklingen är i ugnen börjar du med
riset. Servera gärna med lite sallad efter smak!
 
 


enkla recept kyckling i ugn kyckling och currygryta i ugnen kycklinggryta lunch middag snabb måltid
0 kommentarer