full screen header

Det här med att klona 

Någonting som jag vill bli bättre på är det här med att klona bort störande objekt i mina bilder. Man försöker ju alltid slippa extra redigering men ibland går det bara inte att få till bilden sådär som man vill ha den direkt i kameran, och då kan kloning vara ett alternativ. Eller så har man tagit en bild och sen börjat fundera på hur den hade kunna se ut utan vissa objekt. 

Idag har jag letat i mitt bildarkiv och hittat lite bilder ifrån när jag och min pojkvän var i Norge och uppe på Dalsnibba i Geiranger. Sjukt vacker plats, vilket gör att många turister besöker detta berg. Vilket i sin tur gör att vi som fotograferar får ex antal människor med på bilderna, vilket kan vara både bra och dåligt. Men i detta fallet ville jag verkligen få bort alla turister.

 

 

Så Igår kväll när jag kikade runt på youtube så såg jag att en av mina favorit youtubers (när det gäller film/foto) hade lagt upp en video om just kloning. Som jag nämnde så vill jag bli bättre på det här med kloning och Peter MCkinnon som youtubern heter visade ett sjukt bra och enkelt sätt att få till kloning. Aldrig provat tidigare men satte mig i morse och började klona på hans vis. Och wow! Vad enkelt och bra det blev, redan ifrån början. Vissa ställen får man gå in med kloningsverktyget och jobba för hand men resultatet som blir ifrån början blev jättebra!

Så hur gjorde jag? Jag använde mig av lassot för att markera de objekt som jag ville ta bort. Du behöver knappt vara noggrann när du markerar objektet, de gör ingenting om de blir lite slarvigt. Så länge du få med hela objektet. När objektet är markerat trycker du på shift + delet. Du får sedan upp en ruta "fyllning" heter den. På innehåll (använd) ska det vara "innehållsmedveten" , du väljer i rullistan om den inte redan är förinställd. Sen i blandning (läge) väljer du "normal" och opacitet 100%. Om ni inte förstod min beskrivning så kika på videon nedan. Där förklarar han precis hur du ska göra!

Jag hoppas att detta kan hjälpa er lika mycket som mig, Photoshop är en guldgruva och man lär sig nya saker varje dag! Vill ni ha fler liknande inlägg?

 Färg kan göra så mycket 

Äntligen kan man väl säga. Ni som redan följer mig på instagram ( @norabaath & @interiorbynora ) har nog redan sätt bilden ovan, men jag har som jag nämnt tidigare målat klart rummet. Målade under hela förmiddagen i fredags och färgen passade så bra till de andra grå detaljerna i mitt rum, så som påslakanet och min matta.

Känns så bra och rummet känns som ett helt annat rum. Flyttade runt på lite olika tavlor och har fått upp en tavla på den nymålade grå väggen. Fick ingen bild på den men det är en av mina egna poster "Var är älgen" som ni kan hitta här. Skulle nog vilja få upp leta fler tavlor på just den väggen eftersom den är ganska platt och tråkig just nu.

Tavlan ovanför sängen är i från Desenio och heter "Forest". Hade tidigare två andra posters ur min egna kollektion ovanför sängen men kände att den här passade in lite extra bra. Speciellt när jag hade plantan ståendes på mitt sängbord. Måste försöka få in fler gröna plantor, kanske får sno någon (läs några) i från mor min. haha!

 
 

Smile for no reason 
Kom över det där citatet igår och kände att det var så himla fint, enkelt och bra. Vi borde le mera, le åt små vardags saker. Smile for no reason! Le åt folk som snackar skit, le åt de för att du kommit längre, för att du inte är på samma nivå som de. Le åt främlingar, de kan göra någons dag, de kan göra min dag. Le åt busschauffören, trots att bussen är försenad och du kommer bli sen. Le oftare åt människor som får dig att le, för att de förtjänar ett leende. Men viktigast av allt, le för dig egna skull, le för att du är du och du är grym!