full screen header

Det här med att klona 

Någonting som jag vill bli bättre på är det här med att klona bort störande objekt i mina bilder. Man försöker ju alltid slippa extra redigering men ibland går det bara inte att få till bilden sådär som man vill ha den direkt i kameran, och då kan kloning vara ett alternativ. Eller så har man tagit en bild och sen börjat fundera på hur den hade kunna se ut utan vissa objekt. 

Idag har jag letat i mitt bildarkiv och hittat lite bilder ifrån när jag och min pojkvän var i Norge och uppe på Dalsnibba i Geiranger. Sjukt vacker plats, vilket gör att många turister besöker detta berg. Vilket i sin tur gör att vi som fotograferar får ex antal människor med på bilderna, vilket kan vara både bra och dåligt. Men i detta fallet ville jag verkligen få bort alla turister.

 

 

Så Igår kväll när jag kikade runt på youtube så såg jag att en av mina favorit youtubers (när det gäller film/foto) hade lagt upp en video om just kloning. Som jag nämnde så vill jag bli bättre på det här med kloning och Peter MCkinnon som youtubern heter visade ett sjukt bra och enkelt sätt att få till kloning. Aldrig provat tidigare men satte mig i morse och började klona på hans vis. Och wow! Vad enkelt och bra det blev, redan ifrån början. Vissa ställen får man gå in med kloningsverktyget och jobba för hand men resultatet som blir ifrån början blev jättebra!

Så hur gjorde jag? Jag använde mig av lassot för att markera de objekt som jag ville ta bort. Du behöver knappt vara noggrann när du markerar objektet, de gör ingenting om de blir lite slarvigt. Så länge du få med hela objektet. När objektet är markerat trycker du på shift + delet. Du får sedan upp en ruta "fyllning" heter den. På innehåll (använd) ska det vara "innehållsmedveten" , du väljer i rullistan om den inte redan är förinställd. Sen i blandning (läge) väljer du "normal" och opacitet 100%. Om ni inte förstod min beskrivning så kika på videon nedan. Där förklarar han precis hur du ska göra!

Jag hoppas att detta kan hjälpa er lika mycket som mig, Photoshop är en guldgruva och man lär sig nya saker varje dag! Vill ni ha fler liknande inlägg?

 hur klonar man klona kloning photoshop
2 kommentarer
Maolion

Men gud vad häftigt! Och det verkade ju hur enkelt som helst^^ Bra tips!

Svar: Superenkelt och går snabbt att lära sig hur man ska göra :)
Nora Bååth

Maria

Åh, vilken häftig funktion!! Inser att jag måste skaffa mig Photoshop och börja redigera mina bilder mer....

Svar: Visst är det superhäftigt! Det tycker jag att du ska göra :D
Nora Bååth