full screen header

En dag i skogenHela familjen samlad <3
 
Syrran kom hem på besök idag så vi bestämde oss för att åka till skogen och grilla. Vi är mycket i skogen, speciellt när pappa är och hugger ved. Vi grillar korv, åker hjuling och umgås. Idag testade vi på att göra kålbullar för första gången. Mycket enklare än vad vi hade kunna hoppats på. Mamma rafflade ihop smeten som består av vatten, vetemjöl och salt, sen lägger man i fläsk stekpannan och smeten på det. Blev superbra och gott! Förstår inte att vi inte provat tidigare. 
 
Daton "Dalle" fortfarande lika pigg på att kasta boll efter 150 gången!
 
Alla tre hundarna var även med Dalton, Blixten och Bamse. Dalton har verkligen så mycket energi och älskar sin gröna gummiboll. Finns inget bättre än att jaga och leta boll enligt honom, men det ska vara den gröna bollen annars tycker han inte att det är lika kul. Vi var ute i några timmar och hela tiden vill han att en kastar bollen åt honom.
 
Oskar och blixten plockar pinnar
 
Dalton "Sluta fota och kasta bollen!!"
 
Kålbulle in da making!
 
Tydligen ska en ha något speciellt fett som en ska steka just kålbullar i för att pannan blir för varm för vanligt smör. Men på våran mataffär så hade de inte just de fettet hemma så vi körde med kokosfett, fungerade lika bra och kåbullen tog ingen smak ifrån kokosfettet. Appråpå något helt annat, men eld är så galet häftigt att fånga på bild, eller är det bara jag? Hahah!
 
De blev precis lika god som de ser ut!
 
 Thim, alldeles lycklig för att få fälla en felvuxen björk
familj frilufsliv kålbullar kålbulle lördag skogen vildmark vinter
8 kommentarer
Emma

Låter som en fantastiskt mysig dag! 😊

Emma

Låter som en fantastiskt mysig dag! 😊

Silje

så fine bilder!

Rebecca Adnell

Ser SÅÅ mysigt ut!

Michelle

å va myssigt :)

Svar: Verkligen supermysigt!
Nora Bååth

Emeeli

Gud vilken söt hund. Smälter <3 :D

Ida

Vilka mysiga bilder! Vad är en kålbulle? Som pannkaka?

sarah

åh fina bilder =) er myssigt ut