full screen header

Olympus OM-D E-10 mark ii 

ÄNTLIGEN! Som jag nämnde tidigare förra veckan så beställde jag äntligen en till kamera. Jag var ju på jakt efter en bra och kompakt kamera som skulle ha den äldre designen, likt en gammal analog kamera. Fastnade för två stycken, en från fuji och denna från olympus som de tillslut även blev. Nu tänkte jag bara dela med mig av lite tips till er som är på jakt efter en ny kamera och lite vad mitt första intryck är av denna.

Ditt första intryck av Olympus OM-D E-M10 mark ii : Mitt första intryck var väldigt bra. Kartongen och alla lådor var snygga och stilrena, precis de som olympus är känd för. Kameran var i lagom storlek, passar dig med mindre händer. Väldigt snyggt byggd och inte alls plastig, den känns rejäl. Lite svårt med menyerna men det är sånt en måste lära sig.

Varför just den? Jag har som sagt letat efter en stil på kameran, ville ha den gamla analoga känslan så utseendet betydde mycket i mitt val. Sen ville jag ha en kamera som var mindre än min Canon 5D mark ii. Det blir lätt att den stora klumpen blir liggandes hemma, vilket är synd, för då fotar man bara med mobilen eller inte alls. Jag var ute efter en bra vardagskamera med WIFI

Varför köpte du en till? Svarade nästan på denna fråga i ovanstående svar, men kort sagt så ville jag ha en vardagskamera som var mindre än min fullformatare. Jag har alltså inte sålt min Canon, utan köpt en till som komplement.

Vad ska man tänka på när man köper kamera? Egentligen så finns det rätt mycket en ska tänka på men jag tänkte dra upp de viktigaste. Först och främst, vad ska du fota? Ska du fota vardags bilder eller sport? Utefter ditt behov kan du hitta en kamera eller objektiv som passar. Så börja med den punkten. Vad har du för budget? En behöver inte alltid köpa helt ny kamera, leta begagnat och glöm inte kolla antalet exponeringar som kameran gjort. En liknelse är miltalet på en bil, allting har sin livslängd. En kamera bör klara minst 100.000 exponeringar. Dessa två punkter är någonting du bör kolla på och tänka kring. Jag har köpt flera kameror begagnat och alltid varit nöjd!

När jag provat kameran på riktigt så kommer det komma ett längre och mer detaljerat inlägg där jag pratar om mina tankar om kameran och visar er lite bilder. Håll utkik!

 
kamerautrustning ny kamera
0 kommentarer