full screen header

Så redigerar jag mina mobilbilder 

Som ni har frågat efter de här inlägget och äntligen kommer de! Så redigerar jag mina mobilbilder. Alla bilder i det här inlägget är fotograferad med en Iphone 6s och sedan redigerade i lite olika appar.

Ljuset: Först och främst när det gäller att fota med mobilkameran är att se till så att ljuset är bra. Iphone kameran är ok men i bra (dagsljus hlest) ljus så är den ännu bättre och man skulle kunna tro att bilderna vara fotograferad med en kamera. Så bra ljus är jätteviktigt! Och håll koll på hur ljuset landar, blir de skarpa skuggor eller liknande. Prova olika vinklar.

Komposition: Tänk på hur du placerar modellen/sakerna som du ska fotografera. Jobba med ljuset och olika vinklar. Funkar inte en vinkel prova en annan och försök få till en helhet i bilden. Ta bort störande objekt och saker som inte tillför bilden någonting

Redigering: Vi vill alltid försöka ta en så bra bild som möjligt i från början, men ibland behöver bilderna lite extra redigering. Jag använder mig av tre olika appar när jag redigerar mina mobilbilder. VSCO cam, afterlight och facetune 2. Ibland alla tillsammans och vissa gånger bara någon av apparna. Nedan ser ni hur jag har redigerat dessa bilder. I Facetune så använder jag ett verktyg som gör saker och ting vitare, perfekt och vitbalansen blev fel. VSCO cam för att lägga på ett härligt filter och afterlight för att lägga till några extra effekter så som dust i bilden.

 
 
 
instagram instagram redigering redigering så redigerar jag mina mobilbilder
0 kommentarer